Dins Coeli qualsevol metadada té una fitxa pròpia

L’entitat bàsica de la teva col·lecció és l’objecte patrimonial, i dins de Coeli té una fitxa molt completa perquè li puguis associar totes les metadades: autor, data, tipus d’objecte, classificació, lloc de procedència, estat de conservació, etc.

Però per poder fer la col·lecció més rica en metadades, dins de Coeli no només hi ha fitxes dels objectes patrimonials, sinó que també hi ha fitxes complementàries de cada autor, col·lecció, tipus d’objecte, material, estat de conservació, etc.

Això és essencial perquè quan consultis una fitxa, puguis clicar a una metadada, per exemple, l’autor, i automàticament t’aparegui un llistat de totes les fitxes associades a aquell autor. A més, aquella entitat pot tenir més dades exclusives d’ell mateix, per exemple, en el cas d’un autor, es pot definir la data de naixement, de defunció, etc.

Tipus d'entitats

Dins de Coeli podríem classificar les fitxes (entitats) en:

  • Entitat principal – Bé patrimonial: l’entitat més important, la raó de que tinguem la necessitat de fer servir una eina de gestió de col·leccions. La resta d’entitats ens serviran per descriure els nostres bens patrimonials.
  • Entitats contextuals: altres entitats que t’ajudaran a documentar els teus objectes patrimonials (autor, lloc, exposició, bibliografia, etc.). Entitats com autors, llocs o conceptes tenen la possibilitat de “enllaçar dades” (Linked Open Data), relacionant la fitxa amb l’identificador corresponent a una font de referència (Getty ATT, Geonames, VIAF…).
    • Entitat conceptual – Conceptes / Vocabularis: aquesta entitat conceptual engloba termes descriptius (el tipus d’objecte, material, tècnica, tema, etc).
  • Tasques / procediments: tasques que es realitzen sobre els objectes per a la gestió de la col·lecció (adquisicions, moviments de localització, tractaments de conservació, etc.). [Els procediments estan disponibles als plans Cumulus i Cumulonimbus].
  • Entitats de configuració: [només als plans Cumulus i Cumulonimbus] altres tipus d’entitats contextuals que als plans Cumulus i Cumulonimbus s’han diferenciat perquè només han de ser editables per usuaris administradors, ja que són entitats que decideixen el funcionament de la catalogació (col·lecció, dret, llicència, esquema, tipus de relació, etc.).

 

Des del menú esquerre podràs accedir a totes les entitats. Segons el pla de Coeli (Cirrus, Cumulus o Cumulonimbus) disposaràs de diferents tipus, com més avançat el pla, més nivell de detall.